Selasa, 28 September 2010

KUMPULAN SISINDIRAN SARENG PANTUN SUNDA :

Sisindiran, Pantun Sunda 

 

Rincik rincang rincik rincang
aya roda na tanjakan
sidik pisan sidik pisan
nyai teh bogoh ka akang
Cikaracak ninggang batu
laun-laun jadi legok
tai cakcak ninggang huntu
laun-laun nya dilebok
Cikaracak ninggang batu
laun-laun jadi legok
cai …. ninggang ….
laun-laun jadi orok
Kembang cula kembang tanjung
kembang sagala domdoman
rek sabulan rek sataun
moal weleh diantosan
Aya roda na tanjakan
katinggang ku pangpung jengkol
aya randa gogoakan
katinggang ku hulu botol
Jauh jauh manggul awi
nyiar-nyiar pimerangeun
jauh-jauh neang abdi
nyiar-nyiar pimelangeun
Aya listrik di masigit
caangna ka Pabrik Kina
Aya istri jangkung alit
hanjakal teu di calana
Manuk ciung na pisitan
buah nona aratah keneh
dicium kunu kumisan
si nona kalahka jebleh
jalan-jalan ka cianjur
nijek batu ngajelegur
hanas meuli bajigur
diambuan bau bujur


kini kini kuang kuang
geutok geutok peupeundeyan
nini nini keur mendeyang
di bekok peperedeyan
meni rame sisindiran teh engk


hayu urang bareng ngecrik…
ulah poho mawa emberna…
kunaong mang, ……. ceurik…
hayang nyusu ka nini na…..wkwkwkwkk


kacibogo kacibadak
meuli ragi di bendunagan
ulah bobogohan jeng budak
mahugi pepeulendungan


lelempangan meuli timun
meulina ka kang apip
dari pada urang ngalamun
mendingan k smp yapip




ecet-ecet oet-oet
barudak ngarurek belut
kapelet kuring kapelet
ku randa nu gede hitut


malati kembang malati
dipelakeun dina batu
upami hoyong ka sim abdi
dongkap wae ka buah batu..


nini-nini kuang kuang..
aki-aki nuju tuang…
nini aki meuni beugang


belah duren d mlam hari
blah nangka d siang hari
babeh kren bnyak yg nyari
pas ketemuan pd lari….


Cangkang cau di pulungan
Cangkang leupeut di piceunan
Ari hulu di tiungan
Ari …….. di bikeunan


rincik rincang rincik rincang saladah gede beung ketna sidik pisan sidik pisan nyiranda gede …….na puntenya jorang saeutik


1.                 

rincik rincang rincik rincang
saladah gede benkeutna
sidik pisan sidik pisan
nyiranda gede …..na


2.                 

permen mentos
tahu tempe
tos ah
cape


Rujak ngkol rasana pait….
Nu nga Missed Call TEU BOGA DUIT…..Mau pulsa ???
Meuli piring di Mang Ohan
Mayarna make duit rebuan
Mun Silaing keur bobogohan
Eta leungun ulah kakarayapan


KINI-KINI TIPARIGI
ANAK BOGO NA AYAKAN
NINI-NINI LARI PAGI
NGAJEGOG DINA TANJAKAN..
AYA JURIG AYA RIRIWA
KINI-KINI DINA LEDENG
AYA IJID AYA NGEWA
NINI-NINI NGAJAK NGEDENG..


sae kang
ci karacak ninggang batu
laun-laun jadi dekoq
sirah botak katinggang batu
nya eta …. bletok


wa mau rayu pake bahasa sunda…
sapa yg punya……………………….
suwun
urang jawa ieu


Makan sekoteng
Diatas Pesawat
Punten Nu ganteng
Bade lewat…….


aya manggah aya jambu
aya uyah aya cengek
metis yu…………..??


obat nyamuk
katiup angin
kuring ngamuk
menta kawin


sugan teh kaliki dangdeur
boro abdi gancang ngadek
sugan teh lalaki bager
boro abdi gancang daek
he he he ….


aya rangda geulis pisan
geulisna leuwih ti artis
mana…mana euy rangda na….


tataksiran tataksiran
hulu botak disisiran


kaduhung ngadu kaleci
meuli leupet di cabean
kaduhung boga salaki
liang……..ngagedean.


cingcangkeling
pais lele di daunan
cing nyai cicing urang……..lalaunan


kemis pahing kliwon wage
nu geulis ngising di kebon cabe


01 awipari
02 lembur nyantong
abi isin ku pak haji
gagaduhan can dipotong




di keubon aya nu mancing
urangna teu acan di acukan
lamun urang eukeur geuring
geura – geura di ubaran


Kamana jalan ka heuleut
Kaditu ka sisi cai
Kamana jalan ka………….
Kaditu kasisi liang……….


Meuli jagong keur japati
Eta jagong di awurkeun
Eta beungeut jiga peti
Anu erek di kuburkeun
Aya mobil warna silver
Mobilna keur ngala pare
Lamun maneh hayang pinter
Ulah loba teuing sare
tah mun mneh hayang pinter


lamun maneh ba keris
sok paehan lak hiu
lamun maneh bisa basa inggris
sok naon artina LOVE U


lamun maneh BOGA keris
sok paehan lak hiu
lamun maneh bisa basa inggris
sok naon artina LOVE U


kajeun jeungjing sisi rawa
asal ka ci apus jana
kajeun teu jingjing teu bawa
asal nu dibungkus kucana
tah etamah kanggo nampi seserahan


kaleuweung bade melak tomat
disarengngan ku sobat
eweuh obat nu mujarab
iwal ti solat…….


salawe 25
mobil sedan cetna hejo
awewe jaman ayeuna
bisa dangdan teu bisa ngejo.
soalna geus aya mejikom…
heeee..hatur nuhuuuuuuuuuun


anu matak anu mawi
hulu botak ka tinggang awi
tataksiran-tataksiran
hulubotak di sisiran
omat ujang
ulah bimbang
lamun nyai kermeneyang
….. wae titukang da eta oge sami liang
puntn rada jorok saalit.


cipecek antralina
ci haur pamokolan
di pasek liang……na
di cabut emol”an


ci sayong sukaratu
tingkoloyong hayang nyatu


cing coleah
aya ucing dikopeah
hahahhaah


ngaguruh ku kendaraan
mobil fiat mobil VW
teuparuguh rarasaan
tos teu kiat hoyong…ngopi
……. ……………..
hayang ngaroko meuli sorangan……..


25 di bagi lima
wyang golek dibajuan
eh.. si cinta sugan teh saha
na poek keur ……….!
tiris tiris dhar jambu
calincing loba caian
geulis2 kunaon qtu
cing ah.. aa ngiringan.
…………
he.he.. kagugu euy…
dri pda srius teuing
obat awt muda.


Mantaftt pisan uy… Barakatak buburuhulan Nu ngadangkak loba bu..ukan.. Bu..dugan.. Bu..busyett dah… Wkwkwkwk!


SI ABAH AREK KA CAI
MAWA ODOL JENG ANDUK
ULAH TANGGAH KANA TANGKAL KAI
BISI KAPODOLAN MANUK,,


cikur jangkung, jahe ngentep
lampuyang pamura beuteung
raraosan jangkung kasep
puguh mah bureuteu beuteung
:D ngiringan saalit


pantun…lucu pikaserieun kadang jorok, tapi resep .. has urang sunda anu cawokah …. barade yeh ……. cawokah…..heheheheheheheheheheh… aya pantun ti kang asep yehh ,,, soloyong kapal udara digantelan lamak sutra …. lamun hoyong teu katara hayu urang mondok di filla …..
kangge anu resep salingkuh ………….. punten……..


kamana jalan ka asia
tuh kaditu ka palih wetan
kamana jalan ka surga
tuh kaitu ka pangaosan
mts 30 arr arrahmah kuasa……………………………..gitooooooooooooo


Mobil fiat mobil VW
Tos teu kiat hoyong…..
………………………………
……………………………..
……………………………..digawe..


salawe salikur
dijengut aya topian
salah …kana bujur
dicabut aya………, puntn ah….jorok pisan…heheh


:P


saha nu peot otot leho
eh…..geuningan anu keur…..
punten ah ngiringan ngarojong….!


Aya ucing dina Gang
Disamberan Ku Japati
Cik atuh Lung sabatang
Sing karunya ka Abdi…ha ha


jalan-jalan ka kota bogor
tong poho meli batagor
aya naon di jero kolor
hiji pestol dua pelor


s….na pergi ka garut,,
deuk meuli lauk cucut,,
aya naon i balik cang,,T
HIJI LOBANG pENUH LukUt,,,


nendeun siwur luhur sumur
nuna batok waah gula
rejeung batur kudu akur
ulah osok parasea…


le that haba urueng sunda nyan, get that pih lage nyan hana meu pakat bacut bak lon.
beue teh takalen pantun lage nyan mangat ta meu pantun ngen bahasa aceh lage nyoe hai bahasa aceh ka ingat ber,
manyeu hana ka teupu arti ka mita keudro peu arti,,
mangat ken mameh that-that
bey
love you uuuuummmmmaaaaahhhhhhhhhhhhhhh,.
dadaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!!!


TENGAH-TENGAH AYA WALUNGAN
CING DULUR NU HARADE
WIOS TAH ABDI NGIRINGAN
SALAWE DI BAGI 5
MELI PE’EUT KA MA ENTING
AWEWE JAMAN AYEUNA
BULU . . . . DI KERITING


manuh haur buluna beureum…..
mmmmmhhh… meni alus nya..??
urang tewak yuuuuuuu…??
hihihihi…


eh salah… manuk maksudnamah hahaha..


bangbara dina bangbarung kulit munding ka hujanan…..
sangsara d jero padum gulang guling ngan sorangan,,,
kapinis di adu layung macokan kembang kalapa …
nugelis tara di tiung duruken sene narakaaaa,,,,,,,


eong kongkoyang matana sagede jamal,,
saha anu wirang maot hante mawa amalll,,


saperak saratus salawe
ditewak dirangkus di ……..


Dagang dodol ka cisaat,
Ngaliwat ka ciangsana.
Hayang …….. geus teu kuat
……. dina calana.


pokona maah….
neng gelis mamen
es lilin mah cecek……kalapa muda…


ke kamar mandi bukan untuk mandi
tapi untuk mencuci tempat menggoreng
ke nona bukan untuk berjanji
tapi untuk nularin koreng


ha…ha…. aralus jang…!


nini kuang-kuang
belekok di sisi pageur
nini hayang tuang
di bekok sakali jeger…
meuni teungteuingeun nya….hehehehe


tinggi lah tinggi pohon pancuran
terdengar kicau siburung pipih
padahal satu bulan baru pacaran
badan jadi kurus habis di …..
jalan jalan ke kampung banjaran
mencari kadal kedalam gua
mati juga aku tidak penasaran
kalau sudah gamparin mertua




gunung kelud
gunung cerme
nu teu udud
jiga embe……………heheheheheheh
pisang goreng
cau jimluk
beungeut gorengf
kawas berukkkkkkkk………gkgkgkgkgkgkgkg


cikaracak ninggang batu
laun-laun jd legok
nu pecak nyeri huntu
di alun-alun nya di cabok……..xixixixixixixixixixi


kacai jadi salewi
kadarat melak jambu bol
kaduhung boga salaki
nangkarak di geol geol….


Bieu aya tukang rebung
Ieu aki ngilu nimbrung heu…
Cai limun dina papan catur
Buah kadu na buruan
Lamun hayang loba batur
Kudu akur jeung babaturan


Buah Mangga Buah Kadong-dong
Buah Jamu Buah Buah Cengek
meeeeeeeeeeeeeeee…tis yuk…..


te boga suluh te boga beas
pamajikan ngajak d gawe
sok hayang ka kadipaten
meli bandeng salawean
sok hayang jd panganten
ngarah mineng ganti pakean
salawe dua lima
sate kodok d colok-colok
awewe jaman ayena
make anderok pa pondok-pondok


boboko talina ho’e
samangka aya sikian
kabogoh rupana hade
teu nyangka ……. aya ‘sikian’


aya lampu di masigit
caangna ka bina-bina
aya istri jangkung alit
di deuleu hen,,,,,,,,,na dua
punteun rada jorok hiiiiiiiiiiii


mang ojo dagang kupat….
nga…… itu sehat…..
(punten ah jorang)


uhu – uhu


aya cai dina gelas
d asupken kana botol
lmmun hyang naek kelas
d ajarna kdu getol


cikaracak ninggang batu
laun laun jadi legok
tina tak tak kanu……
laun laun kanu …………………..


aluuss euyy panntuunnn nnaa tapii nuu jarorokk..!!!
geuleuh uraanng maahhh…!!!
tonng nuu joorookk aathh lluurrddtt..!!!


Ecet ecet oet oet
julung julung kini kini
tukang keset dinu poek
nurung nyrung nini nini
hehehehehe


buah mangga
buah areuy
marangga euy,,,,,,,,,,,,,,?


Di Cihideung loba bodak
Tas ti kampung gurung limpung
Kulit hideung make wedak
Kawas sinduk nyiuk tipung


anu mantak anu mawi anu botak katinggang awi


resep ih…
lalucu..
tapi mun nu jorok mah jarijay
Coba bikin yang islami…




tong poho ka tukang topo
tong hilap ka tukang elap
tong poho dagang urab


ka bandung ka ciarileu
ka sumur mapay tampihan
saunur sageudeu kieu
manggih tu……… rerempihan


lumpat gancang
lumpat laon..
tong lulumpatan
bisi cape..


Majar maneh cengkeh koneng
kulit peuteuy dina waru
Majar maneh lengkeh koneng
kulit beuteung meuni nambru
aya jalma teu boga alis
sabab getol dikerokna
neng geulis tong gumeulis
sabab rujit nenjona
manstabbbbbbbbbbbbbbbbb..!!!!!!!!!!!!


buah apel
buah anggur
buah balingbing
buah sirsak
eta teh nami buah”an…….hahahaha


hoyong teuing angen waluh
angeun waluh di surawungan
hoyong teuing geura wawuh
tos wawuh rek di tepungan


aya ucing dina rantang……….
cing sabatang


punten ah ngiring jabung tumalapung di web akang


buah jambu
biah kedongdong
sia kembu ciga bagong


boboko ayakan petot
papais teu di bitingan
kabogoh kuring anu peot
di ais kalah ngisingan…..
dusun eta awe2 nya…….hahahhahah
ngala eurih ngala eurih
sapoe meunang sadapur
nyeuri peurih nyeuri perih
awe kuring d rebut batur..


kaso pondok matak nyogok
kaso panjang matak nyugak
anu pondok jadi orok
anu panjang jadi budak


Cianting, Gunung batu, Babakan loa…..>>
Pulang anting, Hayang nyatu ka, Mitoha…..>>>
@JM… sarijadi


ka Bandung kuring ka bandung
sukajadi keur marema
kaduhung kuring kaduhung
heunte jadi ka manehna
diputer-puter paseukna
ari pek beunang talina
diincer-incer lanceukna
ari pek meunang adina
hahaha….lumayan we eta mah


aya huma dekeut situ
eta huma nu bogana randa
naha urang sunda teh kitu
alim nyarios ku basa sunda


Ka Pasteur Jalan Dr. Junjunan
Balik gawe naek jalan layang
Aduh Lieur ngabandungan
Boga awewe loba kahayang


cing cangkeling
pais lele dina kelek
cing nyai ci2ng
urang cium……..
wkwkwwkwkwwk


Ajib euy pantunna..
ya iyalah urg sunda tea atuhhh kreatiffff….
sagala bisa…
abdi banggalah jd urg sunda
hehehe


martabak bumbu pecel
k cabak bulu na kandel
kapinis pa adu layung
macokan kembang kalapa
nu gelis tong k duhung
menangken hasby
orang manapa
hxhxhx……………


zorok pantuna manehmah
tapi hebbbbbbbbbbtatttt


” Lantera -lampu lantera
Di kumbah di bersihan….
hampura atuh hampura…
jorok oge da sisindiran .hehe………!


Jalan2 Ka Cibarengkok, Mampir dulu ka Sukajadi
Sudah lama saya dekati, sudah dekat saya di bekok…


 “salawe dua lima
manuk keting dina batu
awewe jaman ayeuna
dikiriting loba kutu…..?


hayu urang bareng ngecrik…
ulah poho mawa emberna…
kunaong mang, ……. ceurik…
hayang nyusu ka nini na…..wkwkwkwkk


gedang gepeng-gedang gepeng…
gedang kacepet baturna,,,
kunaon mang …….. anggegeng…
hitit ka bawa bukurna,,,
jhahahahaha


hayu urang bareng ngecrik
ulah poho mawa emberna
kunaon mang …….. ceurik
hayang nyusu ka ninina……
jhahahaha……


are-are daun pare
sayang manuk di buruan
awewe teu daek sare
hayang manuk nu buluan
kahilir kagirangkeun
kamana jalan kalangit
kapikir kabayangkeun
kamana atuh anjeun teh lengit
awas ah bisi bisi lengit oge …eta emutan teh…

19 komentar:

  1. kacang etek kacang etek
    ngukuy belut d walungan
    akang getek akang getek
    gera cabut lalaunan

    heuheu abdi ni ti bogor ngiring jorang

    BalasHapus
    Balasan
    1. meuli jagong ker japati
      eta jagong di awuekeun
      eta bengeut jiga peti
      anu erek di kuburkeun

      Hapus
    2. batok kohok wadah bajigur di bekok ngajeuleugur ngiringan ah heheheheehh

      Hapus
  2. hahahahaha
    lalaucu kang

    BalasHapus
  3. Heded pisan A2 brow.........
    Muantap......

    BalasHapus
  4. batok kohok wadah bajigur di bekok ngajeuleugur ngiringan ah heheheheehh

    BalasHapus
  5. manuk ciung meni umpak
    di oyag oyag ku beurit
    hayang nyium bari numpak
    bari ngoyag ngoyag birit,
    hehehehe

    BalasHapus
  6. cikaracak ninggang batu
    laun lau jadi legok
    anu pecak nyeri huntu
    ka alun alun aya nu nyabok

    BalasHapus
  7. Komentar ini telah dihapus oleh penulis.

    BalasHapus
  8. pita naon pita naon
    Pita hideung na kalapa
    Eta naon eta naon
    Anu kembung dina dada??

    BalasHapus
  9. cacing cai cacing cai batok kohok ka ibunan, cicing nyai cicing nyai urang..............lalaunah,. Hehe

    BalasHapus
  10. peso raut seu seu keutna kapaut bulu...............................AW

    BalasHapus
  11. baju hideung
    di caian
    beunget hideung
    loba taian

    meuli cengek
    di mutuan
    anu beungek
    beuki nyatuan

    bogar reboes
    kekepehan
    anu broes
    kudu di paehan


    wkwwk

    BalasHapus
  12. kabandung meuli kaleci
    meuli cengek di cabean
    kaduhung boga salaki
    liang m...k nga geudean.

    BalasHapus
  13. cing ah ngiringan...
    Es lilin kalapa muda
    Dibawa di dorong dorong
    Kuring resep ka nyi randa
    Lamun mandi sok ditoong..... hihihi

    twitter @KabayanAnom FB : sikabayananom

    Es lilin ku amis tiis
    Leuwih ngenah ti es teler
    Kuring bingung ku nu geulis
    Dikiceupan jol ngagoler.... heuheu

    twitter @KabayanAnom FB: sikabayananom

    Ka bandung tuluy ka bogor
    Di cianjur meuli bonteng
    Kasiksa boga kabogoh
    Bahamna bau spiteng....hahaha

    twitter @KabayanAnom FB: sikabayananom

    sakitu wae ah...

    BalasHapus